Preču salīdzināšanaPreču salīdzināšana

Esi savas kafijas režisors

Atvērt visu produktu katalogu

Jaunumu vēstule

Piesakies un saņem -10% atlaidi!

Garantija

DROŠA IEPIRKŠANĀS

Piegāde

PIRKUMIEM NO 35 € PIEGĀDE BEZ MAKSAS VISĀ LATVIJĀ!

27005461
20272227

BUJ

  • Kas ir kafijas spilventiņš (coffee pads/pods) un kur tas ir izmantojams?

    Atbilde:

    Kafijas un tējas spilventiņi (coffee/tea pads) ir pēc tējas paciņu parauga izveidotas tējas vai maltas kafijas porcijas, kas iepakotas apaļā papīra filtrā un paredzētas 1 vai 2 dzērienu pagatavošanai (atkarībā no tases tilpuma). Spilventiņu diametrs ir 7 cm. Kafijas vai tējas spilventiņi ir ērti un vienkārši izmantojami Philips Senseo , kā arī WMF 10 un WMF Lono kafijas aparātos. Atbrīvojiet sevi no liekas kafijas automāta tīrīšanas un izbaudiet garšīgu kafiju! Kafijas spilventiņi ir ekoloģiski un videi draudzīgi, jo pilnībā sadalās.

  • Ar ko kafijas spilventiņi atšķiras no E.S.E. pods jeb kafijas tabletēm?

    Atbilde:

    Kafijas tabletes ir mazākas (apm. 5 cm diametrā) un ir paredzētas pusautomātiskajiem (radziņu tipa) espresso kafijas automātiem, piemēram, „Manual Espresso Poemia Focus” Saeco, savukārt kafijas spilventiņi (7 cm diametrā) ir paredzēti spilventiņu automātiem, tādiem kā „Black” Philips Senseo. Kafijas spilventiņi neder radziņu tipa kafijas automātos.

  • Kur iegūst kafijas pupiņas?

    Atbilde:

    Kafijas pupiņas iegūst vairāk nekā 70 valstīs, galvenokārt Āfrikā, Dienvidaustrumāzijā un Latīņamerikā, no divu sugu kafijkokiem: Coffea arabica (Arabika) un Coffea canephora (Robusta). Kafijkoku dzimtene ir Etiopija. Pasaulē zināmas vairāk nekā 60 kafijkoku šķirnes. Labākās kafijas audzēšanas vietas ir sastopamas tropiskajā klimata joslā, un viena no šādām vietām ir Brazīlija, kur katru gadu tiek ievāktas visvairāk kafijpupiņas. Tur ir ierīkotas lielākās kafijas plantācijas pasaulē, dažās no tām ir miljoniem koku, un tās plešas daudzu kilometru garumā. Kafiju pazina jau apmēram 1000 gadus pirms mūsu ēras. Eiropā tā parādījās 16. gadsimtā. Latvijā kafija parādījās 19. gadsimta otrajā pusē.

  • Kā pagatavot kafiju?

    Atbilde:

    Lai pagatavotu kafiju, ir nepieciešamas samaltas kafijas pupiņas. Lai to izdarītu ir nepieciešamas kafijas dzirnaviņas vai kafijas automāts. Otrs variants ir nopirkt jau samaltu kafiju. Pēc tam kafijai ir jāuzlej verdošs ūdens un jāļauj 1-2 minūtes kafijai ievilkties. Pēc vajadzības var pievienot arī cukuru un/vai pienu. Kafijas pagatavošanai mūsdienās arvien vairāk tiek izmantoti kafijas automāti, kas garantē svaigi pagatavotu restorāna cienīgu kafiju.

  • Kas ir pusautomātiskie „radziņu” espresso automāti?

    Atbilde:

    Pusautomātiskie (radziņu) espresso kafijas automāti ir profesionāli 15 bar spiediena kafijas automāti, kuri mājas apstākļos pagatavos aromātisku kafiju itāļu gaumē. Pateicoties unikālajai kafijas pagatavošanas sistēmai, Jūsu dzērienu klās zeltaina "crema". Kafijas pagatavošana ar šo automātu ir pavisam vienkārša, ātra un ērta – vajag tikai piepildīt ūdens tvertni ar ūdeni, „radziņā” ielikt kafijas spilventiņu vai iebērt Jūsu iecienīto malto kafiju un nospiest pogu. 1minūtes laikā, izmantojot kafijas pupiņu automātu cienīgu spiedienu, tiks pagatavota neiedomājami aromātiska kafija.

  • Kas ir kafijas kapsulas un kur tās ir izmantojamas?

    Atbilde:

    Kafijas kapsulas ir aizsargatmosfērā iepakota malta, grauzdēta kafija. Kafijas kapsulas ir paredzētas tikai speciālajiem kapsulu automātiem, visizplatītākie no tiem ir Nespresso un Nescafe Dolce Gusto. Ievietojot kafijas kapsulu automātā un sākot kafijas pagatavošanas procesu, automāts caurdur aizsargatmosfēru, un ūdens plūst cauri kapsulai ar 15 līdz 19 bar spiedienu. Apmēram pēc 40 sekundēm Jūsu dzēriens jau ir iepildīts krūzē!

  • Kas ir ekoloģiskās kafijas pupiņas?

    Atbilde:

    Ekoloģiskās kafijas pupiņas ir dabiski audzētas, augstākās kvalitātes, tikai ar rokām ievāktas, pilnībā nogatavojušās kafijas pupiņas, kuras nav iespējams iegūt automatizēti. Tās ir bioloģiski audzētas, neizmantojot ķimikālijas un minerālmēslus, atbalstot godīgas tirdzniecības principus, un ievērojot vēl dažādus citu standartus. Ekoloģiski audzēta kafija ir sertificēta, to apliecina arī atbilstošs marķējums uz iepakojuma: FAIRTRADE, Rain Forest Alliance, UTZ simboli uz iepakojuma. Pērkot šādi marķētu produkciju, mēs maksājam vairāk, bet tai pat laikā atbalstām videi draudzīgu ražošanu un mazo kafijas fermu pastāvēšanu.

  • Vēlos iegādāties kafijas automātu. Kā man izvēlēties piemērotāko?

    Atbilde:

    Mūsdienu plašajā kafijas automātu izvēles klāstā ir grūti atrast sev piemērotāko kafijas automātu. Ja īsti nezināt, kurš kafijas automāts būtu Jums piemērotākais, mēs piedāvājam aizpildīt testu, kur atbildot uz pāris jautājumiem, Jums tiks atlasīti piemērotākie kafijas automāti.

  • Cik bieži ir jāatkaļķo kafijas automāts? Kā es to varu zināt?

    Atbilde:

    Kafijas automāts ir jāatkaļķo vadoties no tā, cik bieži Jūs to lietojat un kādu ūdeni Jūs tajā lejat. Patērējot vidēji 10 tasītes dienā, automāts ir jāatkaļķo vismaz reizi mēnesī, taču gadījumā, ja Jūs lietojat nefiltrētu ūdeni, automātu nāksies tīrīt biežāk. Birojos ar lielu cilvēku plūsmu var gadīties, ka automāts būs jāatkaļķo pat reizi divās nedēļās. Kā to zināt? Šobrīd lielākā daļa kafijas automātu ir aprīkoti ar atkaļķošanas nepieciešamības brīdinājuma signālu, tāpēc Jums nenāksies minēt. Gadījumā, ja Jūs nezināt, kā veikt kafijas automāta apkopi vai vēlaties to uzticēt speciālistam, zvaniet vai rakstiet mums!

  • Kam ir paredzētas tīrīšanas tabletes un cik bieži tās ir jālieto?

    Atbilde:

    Kafijas automāta tīrīšanas tabletes ir paredzētas eļļas nogulšņu likvidēšanai no kafijas automāta pagatavošanas bloka. Kafijas automāta tīrīšana būtu vēlama ik pēc 200 kafijas tasīšu pagatavošanas.